İpek Esendemir

Antrenör

7 Ocak 1989’da Adana’da doğdum. Orta öğretim ve lise hayatımı İstanbul’da tamamladım. 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümü’nü bitirdim. 



O dönem, ülkemizde yarışmacılar ve meslek olarak “antrenörlük” yapanlar dışında ağırlık antrenmanı yapan hem cinsim yoktu. Kadınlar yalnızca cardio bölümünde bisiklet sürer ya da koşu bandında dakikalarını geçirirlerdi. 



2008 yılında San Diego’da eğitim görürken Bret Contreras, Layne Norton ve Ben Bruno sayesinde doğru antrenman ve beslenme sistemi kurmayı, yönetmeyi ve uygulamayı öğrendim. Sertifikalı olarak çeviri yapabilmek ve Uluslararası Eğitmenliğim için 2012 yılında Amerikan Kültür’den TESOL belgemi aldım. 



Maalesef o yıllarda ülkemizde, eğer yabancı dil bilmiyorsanız, bu alanlarda doğru bilgi,kaynak ve makalelere ulaşmanız mümkün değildi. 2013 yılında doğru bilgiyi herkese ulaştırmak misyonuyla “Türkiye’nin ilk vücut laboratuvarı” konseptiyle, “thebodylabtr”ı kurdum. Yalnızca bilime dayalı sayısız makale ve doğru bilgiyi bir çok insana ulaştırdım. 



Sonrasında evime tam donanımlı bir salon kurup kendi öğrencilerimi doğru bilgilerle eğitmeye karar verdiğim, 2012 yılında, Personal Trainer(Expert Level), 2015 yılında da Sports Nutrition Sertifikalarımı alarak uluslararası kabul gören bir eğitmen ve beslenme uzmanı oldum. 



“Şimdilik” 3 çocuk annesiyim ve hepsinde hamileyken de doğum sonrasında da antrenmanlarımı hep aynı şekilde aralıksız devam ettirdim. 



Doğru ellerdeyseniz, değişimi 4 haftada kendiniz, 8 haftada yakınlarınız, 12 haftada herkes görür. Berkay Türkkan’ın da bu sektör için doğru bilgiyi tüm teknolojik imkanları kullanarak, kilometrelerce uzaktaki insanlara ulaştırma çabası takdire şayan. Hiç bir şeyin gözden kaçmayacak şekilde takibine olanak sağlayan sistemi ve her biri alanında uzman olan ekibine dahil olmaktan mutluluk duyuyorum.

Merhaba! Tıklayarak Whatsapp üstünden hızlıca bilgi alabilirsiniz.